Bedrijfshal te ’s Gravenzande

Voor een nieuw gerealiseerde bedrijfshal van BOAL Systems in ’s Gravenzande hebben wij diverse advieswerkzaamheden verzorgd.

Al meer dan 50 jaar ontwikkelt, vervaardigt en produceert BOAL Systems aluminium dek- en gevelsystemen (glas- en foliesystemen) voor de tuin- bouw.

Zo leveren zij aan telers in Europa, Noord- en Latijns-Amerika, Azië en Australasia; hiermee zijn zij wereldwijd leidend.

In een ontwerpteam samenstelling hebben wij bijgedragen aan het traject van bouwaanvraag tot realisatie op installatietechnisch vlak.Foto 1 (2)

De volledige bedrijfshal is ontworpen o.b.v. een all-electric concept waarbij is gekozen voor een watergevoerde koelmachine i.c.m. vloerverwarming en -koeling.

Luchtverdeelslangen “verzonken”  in de kolommen voorzien de hal middels een luchtbehandelingskast (met WTW) van verse lucht.

Samen met de LED-verlichting en de frisse kleurstelling van de hal geeft dit een prettige werkomgeving.

Uitdagingen in het project waren de beperkte trace voor installaties vanwege de bovenloopkranen (passeermogelijkheden) en de hoogte / inhoud van de hal in combinatie met de comforteisen.