Renovatie herenhuis

Van EeghenstraatVoor de renovatie van een herenhuis in Amsterdam zijn wij betrokken bij het ontwerp van de sanitaire en werktuigkundige installaties.

Aandachtspunt in het ontwerp is de beperkte installatiemogelijkheid door het behoud van klassieke ornamentenplafonds. Tevens dient de installatie een hoog comfort te hebben en gebruiksvriendelijk te zijn.

De installatie zal bestaan uit een luchtbehandelingskast met warmteterugwinning, gekoppeld aan een lucht/water warmtepomp. Warmteopwekking wordt middels twee stuks HR 107 ketels verzorgd. Afgifte doormiddel  vloerverwarming of ledenradiatoren (LT). Voor de koeling in de slaapkamers zorgt een multi-split systeem. De warmwatervoorziening bestaat uit twee ringleidingen welke zijn aangesloten op een indirect gestookt boilervat.

Het project is medio juni aanbesteed. Later dit jaar zal worden aangevangen met de werkzaamheden omtrent de installaties. Hierbij zullen wij bij betrokken zijn in het begeleiden van de uitvoeringswerkzaamheden.